Jos van Lierop
Saxofoon, keyboard en piano

Mijn muzikale carrière begon in Thorn waar ik bij harmonie St. Michael (de geiten) tenorsax ging spelen. Via een bigband en popbandjes op mijn middelbare school, kwam ik in aanraking met pop en jazz muziek. Nadat ik bij een bluesband terechtkwam (Michigan Red Bluesband) en hiermee veel door Nederland, Duitsland en België toerde, kwam het besef dat muziek maken wel erg leuk is. Een collega bij een bigband vertelde enthousiaste verhalen over het conservatorium in Groningen en dus... koffers pakken en van het diepe zuiden naar het hoge noorden.

Tijdens mijn studie saxofoon jazz en klassiek met bijvak piano heb ik veel in popbandjes gespeeld. Ook had ik mijn eigen jazzbands en speelde ik in bigbands. Na mijn studie ben ik me meer gaan toeleggen op het spelen van Afrikaanse muziek (Ousman's fanfare) en cross-over muziek (Haytham Saffia4tet) en jazzmuziek.
Ik heb veel orkesten (harmonie/fanfare en bigbands) gedirigeerd, diverse cursussen gedaan om me te bekwamen in het lesgeven aan groepen (basis en middelbaar onderwijs) en heel veel bands gecoacht.
Op dit momment verzorg ik de AMV, saxofoon, keyboard en piano lessen bij GMG muziekscholen en geef ik iedere week muzieklessen op diverse basisscholen.

Auke EringaAccordeon en trekharmonica

Ik ben op mijn 8e jaar door mijn ouders achter de piano gezet met de bedoeling om uit te groeien tot een klassiek concertpianist. Ik studeerde vlijtig op het klassieke repertoire maar tegen de tijd dat ik op mijn 18e klaar was met de muziekschool ging mijn belangstelling toch meer uit naar blues, jazz en pop en ben ik me in die stijlen gaan verdiepen. Tijdens mijn studietijd in Groningen volgde ik cursussen 'Jazz en improvisatie' bij de USVA onder leiding van Winfred Buma. Dat was ook een ideale manier om andere muzikanten te ontmoeten om mee samen te spelen.
Piano is lang mijn hoofdinstrument geweest en terecht want het is zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Maar op een goede dag werd mijn aandacht getrokken door het expressieve en wat melancholieke geluid van het accordeon en ik wist meteen 'dit is het!'. Via 'het' of zoals de meeste mensen zeggen 'de' accordeon komt een hele wereld in klank bij je binnen want het instrument is ingebed in vrijwel alle muziekculturen die we kennen. Ik kocht een 2e hands piano-accordeon, haalde uit de bibliotheek alle bladmuziek die ik maar te pakken kon krijgen en zo kwam ik in aanraking met diverse stijlen als 'Tex-mex', 'Cajun', 'Klezmer', 'Balkan', 'Musette' en 'Balfolk' muziek.

Bij het tweemans orkest De Akoestini's speel ik accordeon, banjo en ukelele op feesten, festivals en sing-alongs. Met mijn band Sidaro ligt het accent op Klezmer en Balkanmuziek en speel ik naast (piano)accordeon ook trekharmonica. Deze band speelt tevens dansmuziek op Balfolk avonden.

Sinds 2007 verzorg ik workshops en lessen voor trekharmonica, accordeon en samenspel. Zaken die met name aan bod komen in mijn lessen zijn swingend spelen, ritmisch begeleiden met akkoorden en het gebruik van versieringen in de melodie. Daarbij spijker ik de cursisten bij qua theoretische kennis en geef ik tips op het gebied van vingerzetting en balgvoering.

Veel van mijn kennis betreffende het bespelen van accordeon en trekharmonica heb ik opgedaan tijdens workshops van uiteenlopende muzikanten als:
Bruno Letron (FRA)
Emmanuel Pariselle (FRA)
Gianni Ventola Danese (IT)
Pascale Rubens (BE)
Greet Wuyts (BE)
Carl Erik Lundgaard (DK)
Mark Söhngen (NL)
Kok de Koning (NL)
Jaap Mulder (NL)
Monique Lansdorp (NL)

Een extra stuk ervaring met het je presenteren tijdens podiumoptredens en met het spelen en zingen van jaren '50 Rock'n'Roll muziek kreeg ik als tijdelijke invaller bij The Full Minties met mensen als Harry Voornhout, Steven de Korver, Miranda Bolhuis en Remco Wind.

Met ingang van dit jaar ben ik vaste trekharmonica docent bij de Zwolse Trekzak Club. Verder verzorg ik cursussen voor Trekharmonica groepen in Drachten en Leeuwarden. Via de GMG geef ik privé-les in mijn muziekruimte thuis.

Als je graag accordeon of trekharmonica wilt spelen kan ik je helpen om op zoek te gaan naar een goed instrument. Ik kan je wegwijs maken met het lastige trekken en duwen met de balg terwijl je ook nog met je linker- en met je rechterhand knoppen en toetsen moet indrukken. En ik kan je in aanraking brengen met leuke en swingende muziek uit bijna alle landen van de wereld.


Egbert BeersAkoestische gitaar

Voordat ik begon aan mijn conservatoriumstudie heb ik eerst mijn onderwijzersakte gehaald.
In deze tijd was ik gitarist-zanger, tekst en muziekschrijver bij cabaretgroep “Maar Misschien”uit Leeuwarden.
Op het conservatorium kreeg ik les van Willem van Lier en Michiel de Vries, en studeerde af in 1990.
Hoewel ik afstudeerde voor klassiek gitaar ben ik altijd veel bezig geweest met het schrijven en vertolken van liedjes.
In 1994 won ik het fries songfestival, “Liet 94”, waarna radio Fryslan vier liedjes opnam om die voor uitzendingen te gebruiken.
Twee CD,s zijn in eigen beheer uitgebracht met mijn eigen Nederlandstalige gospelgroep Alfa.
Naast mijn werkzaanheden bij GMG Muziekscholen sinds 2013 geef ik ook gitaarlessen bij de MDT muziekschool in Veendam en Muziekschool de Hondsrug in Gieten.

Wladimir AnisimovSaxofoon, dwarsfluit, klarinet

Op zevenjarige leeftijd ben ik begonnen met muzieklessen op de klarinet. Later ben ik ook begonnen op de dwarsfluit en de saxofoon. Ik vind het fijn om op velerlei wijzen mijn muzikaliteit te uiten. Zowel klassieke muziek als lichte muziek heeft mijn interesse. Ik wil dit graag overbrengen op mijn saxofoonleerlingen.

Ik heb samen gespeeld in vele orkesten van mijn vaderland Rusland. Daarom vind ik samenspel heel belangrijk. Ik speel graag duetten met mijn leerling. Of ik begeleid ze op de piano.

Bauke BurghgraefKoper

Bauke heeft zijn studie trombone en HAFABRA-directie afgerond aan het conservatorium in Leeuwarden en tenor-tuba aan het conservatorium in Groningen. Bauke geeft les aan de muziekscholen in Stadskanaal, Veendam en Winschoten en is daarnaast dirigent van diverse fanfare-orkesten.

Ronald JonkerBasgitaar, akoestische gitaar en elektrische gitaar

Mijn werkzaamheden bestaan uit lesgeven op diverse locaties en het spelen in verscheidene bands van wereldtours tot bruiloft-stijl. Ik ben van mening dat veel ervaring belangrijk is in het doorgeven van muzikale kennis. Van 1995-2001 heb ik gestudeerd aan het conservatorium. Eerst vier jaar de hoofdopleiding basgitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en daarna twee jaar 2e fase aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.In de jaren '90 startte ik mijn eerste band: Chaos! (Nederlandstalige pop), speelde ik samen met collega Allard Gosens in een funk-jazz band genaamd MadAbs en had ik veel optredens met gelegenheidsformaties voor bruiloften en partijen. Vanaf 2005 ben ik gaan touren met de Ana Popovic Band (blues-rock) waarmee ik zes jaar over de hele wereld heb gespeeld. Nu heb ik mijn eigen band genaamd Toaster (pop/rocktrio) en bestaat MadAbs ook nog steeds.
Ik luister graag naar rock, daar ben ik mee opgegroeid. Als bassist ga ik uiteraard voor de 'groove' dus funk, soul en blues horen absoluut tot de inhoud van mijn iPod. Jazz is te gek omdat er heel veel kan gebeuren op muzikaal vlak. Goeie jazz is spannend naar mijn mening.
Muziek is beleving! Naar welke stijl je ook luistert, op welk niveau je ook speelt. Het is mijn doel om iedereen bij mij op les dat te laten meemaken. En dan de beleving zo intens mogelijk te maken.